Vision trening

Način na koji gledamo i percipiramo okolinu je navika koju smo stekli tokom života.

Upravo taj mehanizam obrađivanja vizualnih informacija i donošenja odluka može se testirati, analizirati i trenirati te na taj način poboljšati efikasnost pojedinaca.

Sportaš koji je sposoban obraditi više vizualnih informacija u kraćem vremenskom periodu te pravilno na njih odreagirati se nalazi u prednosti naspram ostalih sportaša.

Prvi korak je kompletna oftalmološka obrada koja podrazumijeva mjerenje vidne oštrine, mjerenje očnog tlaka te pregled očne pozadine sa širenjem zjenica.

Drugi korak je analiza senzorno-motornih vještina za koju koristimo Senaptec Sensory Station – uređaj pomoću kojeg analiziramo 10 vještina koje se baziraju na vizualnim podražajima a za koje se pokazalo kako su ključne za gotovo sve sportove. Dobivene rezultate analiziramo i izrađujemo individualni program treniranja za svakog sportaša s obzirom na njegovu dob, spol, vrstu sporta, poziciju unutar momčadi i razinu natjecanja.

Treći korak je izrada individualnog program treniranja koji je fokusiran na one vještine koje su najpotrebnije za tog sportaša i u kojima ima najviše prostora za napredovanje.

Osim poboljšanja vještina kod vrhunskih sportaša treniranje senzorno-motornih vještina pokazalo se iznimno učinkovito u terapiji nakon različitih neuroloških i motoričkih oštećenja. Korištenjem Senaptecove opreme možemo bitno utjecati na ishod terapije i oporavak pojedinaca.

Saznajte više na: http://www.opticalexpress.hr

 

Pratite nas

Poliklinika

Fitness

Kako do nas

Maksimirska 8 (Kvaternik Plaza)

Pronađite nas na karti

Fitness - radno vrijeme

pon-pet
06:00h - 22:00h
subota
09:00h - 21:00h
nedjelja
16:00h - 21:00h

Poliklinika - radno vrijeme

pon-pet
08:00h - 20:00h
subota
09:00h - 14:00h
nedjelja
Ne radimo

Javite nam se

Fitness
Poliklinika