Ortopedija

Ortopedija

U današnje vrijeme većina će ljudi imati epizode tegoba vezanih za lokomotorni sustav zbog čega će posjetiti ortopeda. Osim toga, suvremena se medicina sve više zalaže za prepoznavanje važnosti prevencije bolesti i promicanja zdravlja pojedinca. Upravo je to osnovni postulat Biotrening Poliklinike: sprječavanje nastanka bolnih stanja lokomotornog sustava, pravovremena dijagnostika i liječenje usmjereno prema uzroku. Kako bismo postigli ovu razinu dijagnostičko-terapijskih usluga, potreban je individualan odnos pacijenta i liječnika, multidisciplinaran i personaliziran pristup problemu, te učestalo praćenje tijeka oporavka. 

Obrada bolesti i ozljeda lokomotornog sustava (ozljede mišića, tetiva, ligamenata, zglobova, hrskavice i živaca) uključuje razgovor i pregled liječnika ortopeda te fizioterapeuta i kineziologa, koji, koristeći specifične testove na zglobovima i kostima uz slikovne pretrage (rentgen, ultrazvuk, magnetska rezonanca), uspostavljaju dijagnozu te započinju s liječenjem.

Biotrening metoda liječenja omogućuje trajno rješenje lokomotornih tegoba. Naš se pristup, pored otklanjanja trenutne boli i vraćanja funkcije kretanja, zasniva na otklanjanju uzroka tegoba. Dakle, „napadamo“ uzrok, a ne samo posljedicu. A uzroci se najčešće nalaze u posturalnim i funkcionalnim nedostacima zbog neoptimalnih obrazaca kretanja i različitih stresnih stanja. Zbog toga smo naš pristup utemeljili na:

  • preciznoj dijagnostici uzroka lokomotornih tegoba
  • modernim fizioterapijskim metodama
  • sofisticiranim, detaljnim i preciznim programima vježbanja
  • naprednim metodama psihičke podrške

Usluge koje obuhvaća ortopedski pregled uključuju dijagnostičko-terapijski pregled bolesti i stanja vezana uz:

  • zglob kuka (artroza, femoroacetabularni sindrom sraza, ozljede mišića i tetiva…)
  • koljeno (ruptura prednje, stražnje ukrižene sveze, ozljede meniska, kolateralnih ligamenata, artrotske promjene…)
  • stopalo i gležanj (nestabilnost gležnja, ozljede hrskavice, deformiteti prstiju – hallux valgus, čekićasti prsti, spušteno stopalo…)
  • rame (nestabilnost ramena, puknuće tetiva mišića rotatorne manšete, artrotske promjene…)
  • lakat (teniski lakat, golferski lakat…)
  • šaku i ručni zglob (škljocavi prst, sindrom karpalnog kanala, Dupuytrenova kontraktura…)

Stručni tim Biotrening Poliklinike sastoji se od ortopeda, fizioterapeuta i kineziologa, opskrbljen je najsuvremenijom tehnologijom i vrhunskom edukacijom i stoji Vam na raspolaganju.

Osim što Biotrening metodom rehabilitacije uspješno i trajno rješavamo lokomotorne tegobe, naše klijente i pacijente tijekom boravka u Biotrening Centru potičemo i ohrabrujemo na promjene životnog stila i zdrave navike.

Novi član Biotrening tima doktor Joško Jeličić, specijalist ortopedije i traumatologije, ambulantu će imati utorkom od 8 do 12 sati i po dogovoru u prostoru poliklinike Biotrening Centra.

Pratite nas

Poliklinika

Fitness

Kako do nas

Maksimirska 8 (Kvaternik Plaza)

Pronađite nas na karti

Fitness - radno vrijeme

pon-pet
subota
nedjelja

Poliklinika - radno vrijeme

pon-pet
08:00 - 20:00
subota
ne radimo
nedjelja
ne radimo

Javite nam se

Fitness
Poliklinika