Naša priča

Biotrening filozofija trenerskog posla i treninga.

 

Biotrening koncept kreiran je 2001. godine. U imenu su spojeni život (grčka riječ bios ili život) i trening (engleska riječ training ili vježbanje, školovanje).

U logu Biotreninga nalazi se linija superkompenzacije, koja i suštinski i simbolički predstavlja sposobnost adaptacije čovjeka na stres, ali i dualni odnos između rada i oporavka, između neugode opterećenja i ugode napredovanja,  kao i odnos između mudro uloženog napora (”smart/hard” princip) i životnih postignuća. Linija superkompenzacije ujedno oslikava valoviti karakter i krajnosti života, plus i minus, dobro i loše, uspjeh i neuspjeh, zdravlje i bolest.

To je koncept pripreme za život (prevencija), podrške životu (razvoj) i saniranja posljedica lošeg načina života (oporavak). Koncept je jednostavan i učinkovit. Zasniva se na promatranju i mijenjanju čovjeka. Svakog pojedinca promatramo detaljnom dijagnostikom i praćenjem njegovih karakteristika, a mijenjamo ga personaliziranim tjelesnim vježbanjem, pravilnom prehranom, mentalnim treningom, oporavkom i promjenama životnog stila.

Velika potpora Biotrening konceptu jesu rezultati znanstvenih istraživanja koji potvrđuju zaštitnu i razvojnu moć Biotreningovog sustava za poboljšanje zdravlja, kvalitete života te životne i profesionalne izvedbe čovjeka.

Rad Biotreninga usmjeren je na tri područja: vrhunski sport, fitnes i zdravlje. Naša rješenja za sva tri područja nalaze se u sinergijskom djelovanju kineziologije, medicine, nutricionizma i psihologije. A naš pristup čovjeku je holistički i integrativan. Polazimo od individualnih potreba koje rješavamo različitim alatima (vježbanje, prehrana, mentalni trening, oporavak, promjene životnog stila), koji imaju sinergijski učinak.

 

Najbolji promotori naših znanja i vještina su naši stručnjaci. Biotrening okuplja vrhunske kineziologe, sportske trenere, liječnike, fizioterapeute, nutricioniste i psihologe. U kontinuitetu odabiremo i razvijamo nove mlade stručnjake. Oni su naša najveća vrijednost i naša vedra i svijetla budućnost!

Od samog početka promoviramo i živimo partnerski odnos sa sportašima, klijentima i pacijentima. Taj je odnos temeljen na uzajamnom razumijevanju,  poštovanju i povjerenju, te na obostranoj posvećenosti i odgovornosti prema ciljevima koji se žele postići. Naša je privilegija pozvati se na svjedočanstva velikog broj sportaša, klijenata i pacijenata koji su se uvjerili u stručnost, inovativnost i učinkovitost našeg znanja i rada.

Na naše putovanje krenuli smo 2001. godine, brigom o vrhunskim sportašima. Imali smo privilegiju raditi i živjeti u blizini tih sjajnih i uspješnih ljudi. I cijelo to vrijeme smo učili od njih. Naučili smo da se isplati ulagati vrijeme i energiju u sebe, te da se isplati ispitivati i probijati granice mogućnosti našeg tijela i uma. Mudar i naporan rad je pomogao njima i nama! I danas nam rad s vrhunskim sportašima otvara nove horizonte i inspirira nas za nova postignuća. Na platformi ustrajnosti, predanosti, znanja, iskustva i inovativnih rješenja, 2011. je osnovana kompanija Biotrening. 2013. godine otvorili smo Trenažni centar na Zagrebačkom velesajmu (Alplan), a zatim 2016. godine i naš boutique fitnes/reha centar Kajzerica.  Na posljetku, početkom 2018. godine dizajniran je, uređen i otvoren Centar zdravlja i tjelesne forme Biotrening. U vrhunski opremljenom prostoru Centar nudi jedinstven integrativni pristup čovjekovim potrebama za oblikovanjem i kontrolom tijela, pokreta, energije i uma (vježbanje, prehrana, mentalni trening),  kao i za prevenciju i tretman  bolesti i oštećenja. Sve na istom mjestu, u istoj kući, na istoj adresi, Maksimirska 8!

Stečena znanja želimo podijeliti s drugima. Zbog toga smo 2019. pokrenuli Biotrening Performance Academy, naš inkubator i akcelerator znanja i ljudskih resursa. U BPA prikupljamo, stvaramo i širimo znanje kroz Biotrening HUB (inkubator znanja) i Biotrening EDU (akcelerator znanja) te želimo postati međunarodni centar izvrsnosti u području sporta i zdravlja.

Vjerujemo kako se mudar i naporan rad u svakom slučaju isplati. Isto tako, uvjereni smo da nas entuzijazam, strast i predanost mogu odvesti do ispunjenja željenih životnih ciljeva. Jer čovjek ne može zamisliti nešto što je neostvarivo. Pozivamo Vas da nas pratite na tom putovanju s jednostavnim receptom: zaželi, vjeruj, djeluj!

Naš popularni hashtag #boljaverzijamene temeljen je na višegodišnjem iskustvu, znanju i rezultatima koji nam daju za pravo ponuditi priliku svakom čovjeku za rad na boljoj verziji sebe.

Vaš Biotrening tim!

Pratite nas

Poliklinika

Fitness

Kako do nas

Maksimirska 8 (Kvaternik Plaza)

Pronađite nas na karti

Fitness - radno vrijeme

pon-pet
subota
nedjelja

Poliklinika - radno vrijeme

pon-pet
08:00 - 20:00
subota
ne radimo
nedjelja
ne radimo

Javite nam se

Fitness
Poliklinika